top of page

JAPAN: Een reis naar de essentie


Op woensdag 31 mei 2023 licht Philippe Vandenabeele (Fukuoka, Japan) de betekenis van "Do" in de Japanse kunsten toe in een voordracht. De Japanse kunsten omvatten een breed scala aan disciplines zoals vechtsport, theeceremonie, bloemschikken, kalligrafie enzovoort.


Wat deze disciplines verbindt, is het belang van de principes van Do, een Japans concept dat verwijst naar een weg, pad of discipline. Do wordt gezien als meer dan alleen het beoefenen van technieken of vaardigheden, het gaat vooral om de ontwikkeling van de hele persoon op geestelijk, karakterieel en filosofisch vlak.


Do kan worden beschouwd als een manier om persoonlijk te groeien door de beoefening van een kunst of discipline. In de theeceremonie bijvoorbeeld, gaat het niet alleen om het maken en het serveren van thee, maar ook om het ontwikkelen van nederigheid, aandacht voor het detail en het respect voor gasten en traditie.


Philippe Vandenabeele is een internationaal erkend Shiatsu leraar met basis in Japan. Japans lichaamswerk is al meer dan 30 jaar zijn passie en werk.


19.30 uur – Deuren open.

20.00 uur – Voordracht

21.00 uur – Tijd voor vragen uit het publiek

21.30 uur – Einde

Wanneer? Woensdag 31 mei 2023 van 20:00 tot 21:30


29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page